28 August, 2017

CMPartner AB Blogg

 • Lagar och regler: E-post i Norden

   

  E-postmarknadsföring är ett effektivt och framgångsrikt sätt att nå ut med produkter och tjänster till en relevant målgrupp av företag och företagsledare. Men vad ska man tänka på för att ens utskick inte ska klassas som spam? Och vilka lagar och regler gäller om man vill skicka utanför landgränsen?

  När det kommer till e-postmarknadsföring mot företag finns det flera lagar och regler som man behöver förhålla sig till. Reglerna skiljer sig också åt beroende på vilket land man skickar till. Här reder vi ut vad som gäller i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

  Sverige
  I Sverige är det tillåtet att skicka e-post till både allmänna e-postadresser (så kallade [email protected]) och personliga e-postadresser till beslutsfattare på företag. E-postutskicket måste vara relevant för företaget eller för yrkesrollen.

  Finland
  I Finland gäller samma regler som i Sverige. Det är tillåtet att skicka relevanta e-postutskick till både allmänna e-postadresser och personliga e-postadresser till beslutsfattare på företag.

  Norge
  I Norge får man endast skicka till allmänna e-postadresser. Personliga e-postadresser kräver opt-in.

  Danmark
  I Danmark får man endast skicka till allmänna e-postadresser. Personliga e-postadresser kräver opt-in.

   

  Tänk också på att du alltid måste uppge adresskälla och ha en tydlig avregistreringslänk (opt-out) med i e-postutskicket.

  Kontakta gärna oss om du har frågor om regler kring e-postadresser och e-postmarknadsföring.

  Se även SWEDMAs etiska regler för e-postmarknadsföring mot företag gällande Sverige. Klicka här!

   


   

 • Gunnar berättar om data och kvalitet

  Gunnar berättar om data och kvalitet

  Kärnan i vår verksamhet är vår databas med detaljerad information om ca fyra miljoner nordiska företag. Det är viktigt att informationen vi levererar är korrekt och därför har vi en egen avdelning som helhjärtat ägnar sig åt just det – kvalitet. Gunnar Larsson har arbetat på företaget i över 30 år och är vad man skulle kunna kalla en expert på ämnet.

  Vad innehåller databasen?
  Vi har en enorm databas, nära en miljon svenska juridiska enheter, alltifrån vanliga aktiebolag till ideella föreningar, stiftelser etc. Ytterligare 2,7 miljoner i övriga Norden. Databasen uppdateras månadsvis genom data från vår samarbetspartner Creditsafe samt genom vår egen dagliga research.

  Varför måste vi arbeta med kvalitet?
  Det är ett konstant flöde av adressändringar, namnbyten, bolag som bildas och upphör, befattningshavare som börjar och slutar m.m.

  Hur får man en 100 % korrekt databas?
  Det går naturligtvis inte. Såvida inte fotbollens transferregler skulle införas, att förändringar bara får ske vissa tider på året. Då skulle man efter ett tag komma ikapp och databasen vara 100 % korrekt innan alla ändringar brakar loss igen. Men det lär inte ske. Så det är bara att jobba på och sikta på 99 % korrekt databas.

  Hur vet man att databasen håller hög kvalitet?
  När det gäller personliga e-postadresser är det lätt att se hur bra databasen är eftersom felaktiga adresser kommer tillbaka som hårda studsar. Och där ligger vi bra till, med en returfrekvens på max någon enstaka procent, ofta under en procent.

  Hur ser kvalitetsarbetet ut?
  Noggrannhet är nyckeln till den höga kvaliteten. När det gäller e-postadresser så måste man rätta upp de hårda studsarna efterhand, då kommer de ligga på en låg nivå. Ingen bokstav får vara fel. Är det Kennet eller Kenneth? Larsson eller Larson? Används .com eller .se? Minsta lilla felaktighet i adressen leder till en hård studs. Noggrannhet lönar sig. Bra kvalitet ger nöjda kunder.

  Läs mer om vår data här!

   


   

 • Välkommen Dannay!

  Välkommen Dannay!

  Vi hälsar Dannay Uhannes välkommen till vår säljavdelning. Han kommer bland annat arbeta med målgruppsurval och förse våra kunder med marknadsinformation och beslutsunderlag.

  Dannay tycker om att resa, träna och fotboll. Han gillar också att läsa – gärna biografier och böcker inom ämnet försäljning.

  Välkommen Dannay!

   

   


   

 • Följ oss i sociala medier!

  Följ oss i sociala medier!

  Du har väl inte missat att CMPartner finns på både Instagram, Facebook och LinkedIn! Följ oss för att ta del av nyheter, insikter och vad som händer på kontoret.

  Du hittar oss här:

  LinkedIn

  Facebook

  Instagram

   

   

   


   

 • Här är de största företagen i resebranschen

  Här är de största företagen i resebranschen

  Ska du ut och resa i sommar? Kanske kommer du då i kontakt med något av dessa företag. Vi har listat de största svenska företagen i branschen researrangörer och resebyråer 2016 (SNI 79).

  TUI Sverige AB tar hem förstaplatsen baserat på omsättning. Ving Sverige AB hamnar på 3e plats och går därmed om DER Touristik Nordic AB Apollo Resor.

  Håll koll på hur ditt företag förhåller sig till konkurrenterna i din bransch med vår nya branschrapport. Rapporten ger dig ett intressant underlag för analys och framgångsrika beslut.

  Läs mer om vår branschrapport här!


   

 • Här är Gotlands största företag

  Här är Gotlands största företag

  Det är Almedalsveckan och sommarsemestern står för dörren. Gotland är helt enkelt på kartan för både näringslivet, debattörer och semesterfirare. Vi tittar närmare på de största företagen i Gotlands län!

  Bland topp 10 baserat på omsättning ligger Svenska Spel AB som en solklar 1:a och Gotlands Elnät AB kommer in som en ny spelare på plats 9.

  Kontakta oss om du vill ha mer information om företagen som är verksamma på Gotland eller i något annat län.

  Läs mer om marknadsinformation här!

  Gotlands största företag


 • Magasinet Largest Companies 2016

  Magasinet Largest Companies 2016

  I december gav vi ut den tolfte utgåvan av Magasinet Largest Companies. Magasinet är full med topplistor som kan ge dig svaren på en mängd intressanta frågor. De är en temperaturmätare. Hur går det? Vem kommer underifrån, vem är ett hot, vem är en möjlighet? Vem har anställt flest under året? I magasinet finns nordiska totaltopplistor, och listor sorterade på bransch och län.

  Läs magasinet Largest Companies här!

   


   

 • Företaget byter namn till CMPartner AB

  Företaget byter namn till CMPartner AB

  CMP Allanordiskabolag AB (tidigare Nordic Netproducts AB) har bytt bolagsnamn till CMPartner AB. Namnbytet syftar till att lyfta kärnverksamheten – databasen med nordisk marknadsinformation.

  50 år i branschen

  Vi har levererat kvalitetssäkrad marknadsinformation sedan 1967. Under åren har marknads- och företagsinformationen presenterats i allt från branschböcker till webbaserade söktjänster. I januari i år tillträdde Mikael Mortensen som vd – med ambitionen att ta företaget och den unika databasen till nya nivåer.

  ”CMPartner AB ska vara förstahandsvalet för nordisk marknadsinformation. Vi satsar fortsatt stort på kvalitet och att ge en korrekt bild av det nordiska näringslivet. Vi är en tillförlitlig källa oavsett om det gäller adressuppgifter, topplistor eller ekonomisk analys.”

  Mikael Mortensen, vd

  Nysatsningar

  CMPartner AB fortsätter utvecklas och många spännande nysatsningar är under utveckling. Gemensamt för dem alla är att förenkla för våra kunder att hitta tillförlitlig information och beslutsunderlag. En av nyheterna är branschrapporten. Branschrapporten ger företagsledare en unik analys av valfri bransch (SNI) och ett nödvändigt underlag inför beslut och analys.

  Läs mer om Branschrapporten här