28 August, 2017

CMPartner AB Blogg

 • 0,9 % hårda studsar – det är vad vi kallar bra kvalitet

  0,9 % hårda studsar – det är vad vi kallar bra kvalitet

  Hårda studsar

  Vi arbetar kontinuerligt med att rätta upp hårda studsar i vår databas med e-postadresser till företag och beslutsfattare. Under 2017 har andelen hårda studsar i våra e-postutskick endast uppgått till i snitt 0,9 %* – det är vad vi kallar bra kvalitet!

  Mikael Ryberger, marknadschef på CMPartner, slår fast att vi är en leverantör att räkna med.
  – Det här är kontentan av ett hårt och envist arbete av datagruppen, som har varit oerhört dedikerade till projektet. Här ser vi resultatet svart på vitt. Vi är väldigt stolta över att vi kan erbjuda våra kunder så bra kvalitet på e-postadresser. Andelen är så pass låg att den ligger långt under den rekommenderade högsta gränsen på 5 % som kan försämra leveransbarheten.

  Som kund är det lätt att glömma bort kvalitetsaspekten när man köper e-postlistor eller uppdaterar sina befintliga register. Först när man skickar inser man att kvaliteten är låg och att kanske upp mot 15 – 20 % av varan man köpt är obrukbar. Det är givetvis aldrig en bra deal. Men vi gör vårt bästa för att vara transparenta och leverera en produkt som just levererar, säger Mikael Ryberger, marknadschef på CMPartner.

   

  *Mätningen visar den genomsnittliga delen hårda studsar på utskick som skickats mellan 1 januari och 1 november 2017. Källa: Webpower

   


   

 • Här är Sveriges miljardföretag 2016

  Här är Sveriges miljardföretag 2016

  Miljardföretag

   

  Endast en liten del av Sveriges företag omsätter över en miljard kronor. Hur ser denna grupp av miljardföretag ut? Vart befinner de sig dessa giganter och inom vilka branscher verkar de? Vår dataexpert Gunnar Larsson har tittat närmare på miljardföretagen i Sverige bokslutsår 2016.

  Hur många miljardföretag finns i Sverige?
  Det finns 1 531 stycken miljardföretag i Sverige. Räknar man bort dotterbolag i koncerner återstår 1 073 stycken.

  För vilka miljardföretag går det bäst?
  120 företag har över 20 % i vinstmarginal. Bank, fastighet, läkemedel och investment är vanliga branscher inom denna grupp.

  Vart befinner de sig geografiskt?
  Flest miljardföretag återfinns, kanske inte helt oväntat, i storstadsregionerna. 126 företag ligger i
  Skåne län, 148 i Västra Götalands län och 552 i Stockholms län.

  Hur ser miljardföretagen ut utifrån arbetstillfällen?
  Dessa företag kräver såklart en omfattande arbetsstyrka och bidrar till många arbetstillfällen. 347 stycken av miljardföretagen har fler än 1 000 anställda.

  Inom vilka branscher verkar miljardföretagen?
  Några av de största branscherna är byggindustri/bygghandel med 84 företag. Inom fordonsindustri /fordonshandel finns 79 företag och 70 företag verkar inom livsmedelsindustri/livsmedelshandel.

  Hur ser det ut för miljardföretagen inom fordonsindustrin?
  Fordonsindustrin har sin bas i Västsverige. Västra Götalands län har 17 % av miljardföretagens totala omsättning men räknar man enbart på fordonsindustrin så är siffran 72 %.

  Var har livsmedelsindustrin sin bas?
  Skåne kallas ibland Sveriges kornbod. Länet har 8 % av miljardföretagens totala omsättning, men inom livsmedelsindustrin är siffran 32 %.

   


   

 • Bokslut 2016: Full fart i svensk ekonomi

  Bokslut 2016: Full fart i svensk ekonomi

  Bokslut 2016

  Hösten är här, om några månader firar vi jul, men redan nu är det julafton för siffernördarna. Vi har nämligen fått in så gott som alla bokslut 2016 och då är det dags att laborera med siffrorna. Hur blev 2016 jämfört med 2015? Vår dataexpert Gunnar Larsson har tittat närmare på toppen i svenskt näringsliv.

  Vilka företag intar toppen i svenskt näringsliv utifrån bokslut 2016?
  Ser man på topp tio i Sverige, räknat efter omsättning, så intar Volvo, Ericsson och H&M återigen de tre första platserna.

  Vad har hänt sedan 2015?
  Nya på plats fyra och fem är Volvo Car AB och Skanska, medan Vattenfall faller till en sjätteplats. Electrolux och SCA behåller plats sju och åtta. Scania däremot avancerar till en niondeplats medan ICA-Gruppen behåller sin tiondeplats.

  Hur mår toppen av det svenska näringslivet?
  Omsättningen hos de tio största minskar med 2 %, vilket förklaras av Vattenfalls tapp på 15 %. Går vi till topp 1 000 så ökade omsättningen med 3,5 %. Med andra ord – det är full fart i svensk ekonomi!

  Vill ha en aktuell analys av din bransch eller ditt län? Läs mer om rapport och analys

  Vi kan också hjälpa dig att uppdatera befintliga register med färska bokslutssiffror. Kontakta oss

   


   

 • Lagar och regler: E-post i Norden

  Lagar och regler: E-post i Norden

  Regler e-post

   

  E-postmarknadsföring är ett effektivt och framgångsrikt sätt att nå ut med produkter och tjänster till en relevant målgrupp av företag och företagsledare. Men vad ska man tänka på för att ens utskick inte ska klassas som spam? Och vilka lagar och regler gäller om man vill skicka e-post utanför landgränsen?

  När det kommer till e-postmarknadsföring mot företag finns det flera lagar och regler som man behöver förhålla sig till. Reglerna skiljer sig också åt beroende på vilket land man skickar till. Här reder vi ut vad som gäller i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

  Sverige
  I Sverige är det tillåtet att skicka e-post till både allmänna e-postadresser (så kallade [email protected]) och personliga e-postadresser till beslutsfattare på företag. E-postutskicket måste vara relevant för företaget eller för yrkesrollen.

  Finland
  I Finland gäller samma regler som i Sverige. Det är tillåtet att skicka relevanta e-postutskick till både allmänna e-postadresser och personliga e-postadresser till beslutsfattare på företag.

  Norge
  I Norge får man endast skicka till allmänna e-postadresser. Personliga e-postadresser kräver opt-in.

  Danmark
  I Danmark får man endast skicka till allmänna e-postadresser. Personliga e-postadresser kräver opt-in.

   

  Tänk också på att du alltid måste uppge adresskälla och ha en tydlig avregistreringslänk (opt-out) med i e-postutskicket.

  Kontakta gärna oss om du har frågor om regler kring e-postadresser och e-postmarknadsföring.

  Se även SWEDMAs etiska regler för e-postmarknadsföring mot företag gällande Sverige. Klicka här!

   


   

 • Gunnar berättar om data och kvalitet

  Gunnar berättar om data och kvalitet

  Kärnan i vår verksamhet är vår databas med detaljerad information om ca fyra miljoner nordiska företag. Det är viktigt att informationen vi levererar är korrekt och därför har vi en egen avdelning som helhjärtat ägnar sig åt just det – kvalitet. Gunnar Larsson har arbetat på företaget i över 30 år och är vad man skulle kunna kalla en expert på ämnet.

  Vad innehåller databasen?
  Vi har en enorm databas, nära en miljon svenska juridiska enheter, alltifrån vanliga aktiebolag till ideella föreningar, stiftelser etc. Ytterligare 2,7 miljoner i övriga Norden. Databasen uppdateras månadsvis genom data från vår samarbetspartner Creditsafe samt genom vår egen dagliga research.

  Varför måste vi arbeta med kvalitet?
  Det är ett konstant flöde av adressändringar, namnbyten, bolag som bildas och upphör, befattningshavare som börjar och slutar m.m.

  Hur får man en 100 % korrekt databas?
  Det går naturligtvis inte. Såvida inte fotbollens transferregler skulle införas, att förändringar bara får ske vissa tider på året. Då skulle man efter ett tag komma ikapp och databasen vara 100 % korrekt innan alla ändringar brakar loss igen. Men det lär inte ske. Så det är bara att jobba på och sikta på 99 % korrekt databas.

  Hur vet man att databasen håller hög kvalitet?
  När det gäller personliga e-postadresser är det lätt att se hur bra databasen är eftersom felaktiga adresser kommer tillbaka som hårda studsar. Och där ligger vi bra till, med en returfrekvens på max någon enstaka procent, ofta under en procent.

  Hur ser kvalitetsarbetet ut?
  Noggrannhet är nyckeln till den höga kvaliteten. När det gäller e-postadresser så måste man rätta upp de hårda studsarna efterhand, då kommer de ligga på en låg nivå. Ingen bokstav får vara fel. Är det Kennet eller Kenneth? Larsson eller Larson? Används .com eller .se? Minsta lilla felaktighet i adressen leder till en hård studs. Noggrannhet lönar sig. Bra kvalitet ger nöjda kunder.

  Läs mer om vår marknadsinformation

   


   

 • Följ oss i sociala medier!

  Följ oss i sociala medier!

  Du har väl inte missat att CMPartner finns på både Instagram, Facebook och LinkedIn! Följ oss för att ta del av nyheter, insikter och vad som händer på kontoret.

  Du hittar oss här:

  LinkedIn

  Facebook

  Instagram

   

   

   


   

 • Här är de största företagen i resebranschen

  Här är de största företagen i resebranschen

  Ska du ut och resa i sommar? Kanske kommer du då i kontakt med något av dessa företag. Vi har listat de största svenska företagen i branschen researrangörer och resebyråer 2016 (SNI 79).

  TUI Sverige AB tar hem förstaplatsen baserat på omsättning. Ving Sverige AB hamnar på 3e plats och går därmed om DER Touristik Nordic AB Apollo Resor.

  Håll koll på hur ditt företag förhåller sig till konkurrenterna i din bransch med vår nya branschrapport. Rapporten ger dig ett intressant underlag för analys och framgångsrika beslut.

  Läs mer om vår branschrapport här!


   

 • Här är Gotlands största företag

  Här är Gotlands största företag

  Det är Almedalsveckan och sommarsemestern står för dörren. Gotland är helt enkelt på kartan för både näringslivet, debattörer och semesterfirare. Vi tittar närmare på de största företagen i Gotlands län!

  Bland topp 10 baserat på omsättning ligger Svenska Spel AB som en solklar 1:a och Gotlands Elnät AB kommer in som en ny spelare på plats 9.

  Kontakta oss om du vill ha mer information om företagen som är verksamma på Gotland eller i något annat län.

  Läs mer om marknadsinformation här!

  Gotlands största företag


 • Magasinet Largest Companies 2016

  Magasinet Largest Companies 2016

  I december gav vi ut den tolfte utgåvan av Magasinet Largest Companies. Magasinet är full med topplistor som kan ge dig svaren på en mängd intressanta frågor. De är en temperaturmätare. Hur går det? Vem kommer underifrån, vem är ett hot, vem är en möjlighet? Vem har anställt flest under året? I magasinet finns nordiska totaltopplistor, och listor sorterade på bransch och län.

  Läs magasinet Largest Companies här!

   


   

 • Företaget byter namn till CMPartner AB

  Företaget byter namn till CMPartner AB

  CMP Allanordiskabolag AB (tidigare Nordic Netproducts AB) har bytt bolagsnamn till CMPartner AB. Namnbytet syftar till att lyfta kärnverksamheten – databasen med nordisk marknadsinformation.

  50 år i branschen

  Vi har levererat kvalitetssäkrad marknadsinformation sedan 1967. Under åren har marknads- och företagsinformationen presenterats i allt från branschböcker till webbaserade söktjänster. I januari i år tillträdde Mikael Mortensen som vd – med ambitionen att ta företaget och den unika databasen till nya nivåer.

  ”CMPartner AB ska vara förstahandsvalet för nordisk marknadsinformation. Vi satsar fortsatt stort på kvalitet och att ge en korrekt bild av det nordiska näringslivet. Vi är en tillförlitlig källa oavsett om det gäller adressuppgifter, topplistor eller ekonomisk analys.”

  Mikael Mortensen, vd

  Nysatsningar

  CMPartner AB fortsätter utvecklas och många spännande nysatsningar är under utveckling. Gemensamt för dem alla är att förenkla för våra kunder att hitta tillförlitlig information och beslutsunderlag. En av nyheterna är branschrapporten. Branschrapporten ger företagsledare en unik analys av valfri bransch (SNI) och ett nödvändigt underlag inför beslut och analys.

  Läs mer om Branschrapporten här